Читај ми!

Podela novih 30 stočnih grla za srpska povratnička domaćinsta u B. Petrovcu

Projekat ekonomskog osnaživanja srpskih povratničkih domaćinstava u Federaciji BiH pokrenut prošle godine od strane Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, u narednom periodu dobiće svoj nastavak.

Prošle godine je Uprava zajedno sa Centrom za podršku povratnicima u Unsko-sanskom kantonu podelila 35 steonih junica porodicama koje se bave stočarstvom u Bosanskom Petrovcu. Nakon što su se junice otelile, 30 novih porodica iz ove zapadnokrajiške opštine dobiće u narednom periodu po jedno tele.

„Podela stočnih grla dobijenih od steonih junica predstavlja drugu fazu samoodrživog projekta za koji smo prošle godine izdvojili više od 6 000 000 dinara. U dve faze, pomogli smo ukupno 65 porodica srpskih povratnika u Bosansku Krajinu. Posebno me raduje to što je koncept samoodrživosti, koji duži niz godina primenjujem u svom humanitarnom radu na Kosovu i Metohiji, zaživeo i u povratničkim srednima u Federaciji", ističe direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Arno Gujon.

Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu je tokom prošle godine u Federaciji BiH finansirala još dva projekta ekonomskog osnaživanja srpske zajednice u Bosanskom Grahovu i Posavini. Za potrebe kupovine pčelarske opreme i sitne poljoprivredne mehanizacije izdvojeno je dodatnih 3 000 000 dinara čime je pomognuto oko 100 porodičnih gazdinstava.

среда, 29. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије