Linta: Neprijateljska izjava Džaferovića u Srebrenici

Izjavu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića da je preduslov za sve buduće odnose u BiH i regionu, kako je rekao, priznanje genocida u Srebrenici, predsednik Skupštinskog odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je kao neprijateljsku prema Srbiji i srpskom narodu.

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta izjavio je da se u Srebrenici nije desio genocid i da su presude Međunarodnog suda pravde i Haškog tribunala političke i da nisu zasnovane na dokazima već na lažnim iskazima svedoka Bošnjaka i drugih.

Govoreći za Program za dijasporu RTS-a Linta je u tom smislu osudio izjavu predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Šefika Džaferovića, tokom njegovog jučerašnjeg obraćanja na obeležavanju 25 godina od masakra u Srebrenici, odakle je zatražio da se donese zakon o zabrani negiranja genocida, pa makar i nametanjem od međunarodne zajednice, odnosno Visokog predstavnika u BiH.

Džaferović i drugi bošnjački političari moraju da znaju da se vrhunska laž o genocidu u Srebrenici ne može nametnuti srpskom narodu nikakvim zakonom i da je to uzaludan pokušaj koji je unapred osuđen na propast, rekao je Linta.

Ovakva izjava kojom se takođe postavlja i preduslov za sve buduće odnose u BiH i regionu je neprijateljska prema Srbiji i srpskom narodu, rekao je Linta i podsetio da „Džaferović veoma često i drsko ponavlja najbezočniju izmišljotinu da je Srbija izvršila agresiju na BiH, a pri tom zaboravlja da je zločinački režim Alije Izetbegovića dva puta odbio sporazum sa Srbima".

Linta je takođe podsetio da je na današnji dan, na Petrovdan, tačno pre 28 godina, u srebreničkim selima Sase i Zalazje, kao i bratunačkim selima Biljača i Zagoni, svirepo ubijeno 69 Srba, a desetoro se i dalje vode kao nestali, od strane muslimanskih vojnih snaga pod komandom Nasera Orića, a da oni za to još uvek nisu kažnjeni.

Samo na području opština Srebrenica i Bratunac jubijeno je preko hiljadu Srba za koje niko nije odgovarao i to je ono što posebno vređa porodice žrtava i srpski narod, rekao je Linta i dodao da je zbog toga veoma važno da se stalno i na svakom mestu govori istina da su i Srbi žrtve a ne samo Bošnjaci.

Svakako je činjenica je da su se desili ratni zločini na svim stranama ali se nije desio nikakav genocid, zaključio je Linta poručivši da je potrebno da se kazne svi ratni zločinici i da se poštuju sve žrtve, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво