Muzičko "Strujno kolo" za Teslin rođendan

Rođendan Nikole Tesle, deca iz Kanade, SAD i Srbije, u okviru projekta "Deca Srbiji", slave uz pesmu "Strujno kolo".

Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova - Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu započelo je realizaciju projekta „Deca Srbiji".

U skladu sa novonastalim okolnostima svetske pandemije virusom Covid 19, a shvativši bitnost umrežavanja srpske dece u svetu, Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije počinje projekat na nacionalni Dan nauke 10. jula.

Obeležavajući 164 godina od rođenja Nikole Tesle na ovaj dan, deca iz Srpske škole „Nikola Tesla" iz Kanade sa Nijagarinih vodopada, folklorne grupe "Morava" i dečjeg hora „Sveti Sava" iz Klivlenda u Ohaju, SAD, te deca iz Srbije okupljene oko dečjeg hora „Čarolija", snimila su pesmu „Strujno kolo", autora Leontine Vukomanović i Nebojše Romčevića.

Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije na ovaj način, poštujući sve zaštitne mere za sprečavanje širenja virusa, daje doprinos dugoročnim ciljevima: razvijanje osećaja pripadnosti svojoj zemlji, upoznavanje sopstvenog kulturnog nasleđa, bogaćenje rečnika, podsticanje saradnje srpske dece iz dijaspore i regiona sa vršnjacima iz matice Srbije.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво