Studijsko putovanje u Francuskoj

Sajt Srba u Francuskoj organizovao je grupi studenata Fakulteta političkih nauka, Pravnog fakulteta i članovima Modela Ujedinjenih nacija iz Beograda upoznavanje sa životom srpske dijaspore u Francuskoj u okviru studijskog putovanja od 7. do 10. marta.

Urednici sajta srbiufrancuskoj.fr omogućili su grupi studenata Fakulteta političkih nauka, Pravnog fakulteta i članovima Modela Ujedinjenih nacija iz Beograda, upoznavanje sa kulturnim, privrednim i institucionalnim životom srpske dijaspore u Francuskoj u okviru studijskog putovanja u periodu od 7. do 10. marta 2012.

Grupu od pedeset studenata primili su ambasador Dušan Bataković u svojoj rezidenciji i Zorica Tomić, ambasadorka UNESKO-a.

U prostorijama Kulturnog centra Srbije u Parizu, Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI) je 9. marta sa beogradskim studentima organizovala Forum sa temom- Dinamika dijaspore: kultura, obrazovanje, privreda.

Vuk Vidor, umetnički direktor Kulturnog centra Srbije u Parizu pozdravio je učesnike foruma i predstavio ukratko centar, kao i postavku izložbe centra - Podrealizam. Sa istorijatom i značajem ove institucije upoznala ih je dr Milica Živadinović, koordinator primenjenih umetnosti Centra.

O privrednoj razmeni dve zemlje govorila je Ikonija Bojović, predstavnik Privredne komore Srbije u Francuskoj, a o visokom obrazovanju u Francuskoj, Boris Petrović, kulturni koordinator OSSI, doktorant na Sorboni.

Završno izlaganje na Forumu pripalo je Aleksandru Protiću, koji je predstavio komparativnu analizu različitih obrazovnih modela u dijaspori, i to kroz sopstveni primer studija na Sorboni, Oksfordu, Harvardu i Kembridžu.

Od osnivanja, sajt Srba u Francuskoj je, pre svega, bio namenjen srpskoj dijaspori u Francuskoj, njenom radu i aktivnostima, događajima koji prezentuju srpsku kulturu, privredu, tradiciju. Kako su vesti ubrzo počele da pristižu sa svih strana sveta oformila se i dopisnička mreža sajta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво