Читај ми!

Balkansko-evropski folklorni festival u Čikagu

U nedelju, 13. novembra, u organizaciji Rumunskog centra Sv. Marije u Čikagu, održan je festival kulture i folklora više pravoslavnih naroda koji su predstavili baštinu i tradiciju Rumunije, Ukrajine, Bugarske, Severne Makedonije i Srbije.

Pored više ansambala iz ovih pravoslavnih naroda i zemalja, nastupili su i folklori bliskih i prijateljskih naroda i zemalja: Poljske, Mađarske i Španije.

Bilo je to prelepo popodne i veče u kome su se družili bratski i prijateljski narodi u divnoj atmosferi i organizaciji Rumunskog centra.

Omladina različitih uzrasta i odrasli raznih generacija predstavili su najbolje iz svoje kulture i tradicije i pokazali veliko umeće i ljubav za svoje poreklo, identitet i nasleđe.

Srpsku kulturu i tradiciju predstavilo je "Oko sokolovo", folklorno društvo iz Čikaga, sa spletom igara iz Šumadije. Ovo folklorno društvo je izuzetno i po tome što okuplja Srbe koji su dugo igrali folklor, završili školovanje i započeli sa profesionalnim karijerama ali i dalje imaju želju i ljubav da igraju folklor. Pod upravom Milana Andrijanića oni već više od pet godina oduševljavaju publiku širom Čikaga i Amerike promovišući srpsku kulturu i tradiciju.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво