Читај ми!

Balkansko-evropski folklorni festival u Čikagu

U nedelju, 13. novembra, u organizaciji Rumunskog centra Sv. Marije u Čikagu, održan je festival kulture i folklora više pravoslavnih naroda koji su predstavili baštinu i tradiciju Rumunije, Ukrajine, Bugarske, Severne Makedonije i Srbije.

Pored više ansambala iz ovih pravoslavnih naroda i zemalja, nastupili su i folklori bliskih i prijateljskih naroda i zemalja: Poljske, Mađarske i Španije.

Bilo je to prelepo popodne i veče u kome su se družili bratski i prijateljski narodi u divnoj atmosferi i organizaciji Rumunskog centra.

Omladina različitih uzrasta i odrasli raznih generacija predstavili su najbolje iz svoje kulture i tradicije i pokazali veliko umeće i ljubav za svoje poreklo, identitet i nasleđe.

Srpsku kulturu i tradiciju predstavilo je "Oko sokolovo", folklorno društvo iz Čikaga, sa spletom igara iz Šumadije. Ovo folklorno društvo je izuzetno i po tome što okuplja Srbe koji su dugo igrali folklor, završili školovanje i započeli sa profesionalnim karijerama ali i dalje imaju želju i ljubav da igraju folklor. Pod upravom Milana Andrijanića oni već više od pet godina oduševljavaju publiku širom Čikaga i Amerike promovišući srpsku kulturu i tradiciju.

четвртак, 01. јун 2023.
17° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено