Читај ми!

Na Jesenjem salonu u Parizu izlaže i naš slikar Dragan Mihailović

Danas će svečano biti otvoren prestižni Jesenji salon u Parizu, a među brojnim izlagačima biće i naš naivac Dragan Mihailović.

Ove godine, po prvi put, međunarodni Jesenji salon u Parizu, održava se u novootvorenoj velikoj hali Vilet u Parizu na Porte de Pantin. Sve prethodne izložbe su se do sada održavale u Grand Paleu na Šanzelizeu.

Od skoro 900 izlagača, u grupi Naivnih slikara je i naš Dragan Mihailović, koji živi na relaciji Beograd - Pariz. Najpre se dokazao u Parizu, gradu umetnosti, još pre 50 godina. Njegove slike brzo su osvojile ljubitelje naivnog slikarstva, tako da je ubrzo dobio poziv da se predstavi publici i u Kanadi, gde je postao jedan od omiljenih slikara naive.

Jesenji salon se održava 119. put i jedna je od najprestižnijih izložbi na prostoru Francuske. Jesenji salon postoji od 1903. godine, a inicijator je bio arhitekta Franc Žurden. Od tada do danas u Salonu su bila predstavljena dela svih umetničkih pravaca i najvećih imena umetnosti u 20, kao i 21. veku, kao što su Pikaso, Sezan, Dali, Modiljani, Brak, Šagal, skulpture Majola, Burdela, Rodena, i druge, a kvalitet i autentičnost umetničkih radova su jedini kriterijum za učešće na Salonu.

 

четвртак, 01. јун 2023.
18° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено