Читај ми!

Srpske organizacije iz regiona i dijaspore podržale državnu politiku Srbije i Srbe na KiM

Zabrinuti zbog provokacija i bezbednosne nestabilnosti kojima su izloženi pripadnici srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i zbog činjenice da privremene institucije u Prištini čine sve kako bi onemogućile normalan život Srbima na Kosovu i Metohiji, srpske organizacije iz regiona i dijaspore donele su zajedničku izjavu gde su izrazili punu podršku državnoj politici naše matične države Republike Srbije i naporima koje državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem čini da se očuvaju mir i stabilnost u regionu.

Ovim činom poslali su i podršku Srbima na Kosovu i Metohiji, moleći se da u ovim surovim okolnostima izdrže, da sačuvaju mir, svoje porodice i vekovna ognjišta - istakli su u zajedničkoj izjavi predstavnici organizacija srpskog naroda iz Crne Gore, Rumunije, Mađarske, Slovenije, Republike Hrvatske, Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Severne Makedonije, Nemačke, Italije i Francuske.

"Danas je više nego ikad potrebno da pokažemo jedinstvo i podržimo borbu naše zemlje na čelu sa predsednikom Vučićem za srpski narod na Kosovu i Metohiji! Pozdravljamo i napore koje je Republika Srbija učinila i da se pokrenu aktivnosti u okviru inicijative Otvoreni Balkan. Posebno smo zahvalni našoj Srbiji na podršci u oblasti ekonomskog osnaživanja i očuvanja kulture, istorije i tradicije srpskog naroda gde god on živeo", istakao je jedan od potpisnika izjave, predsednik Saveza Srba iz Slovenije Vladimir Kokanović.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара