Читај ми!

London: Još jedna nagrada za film "Vojničke ljubavi zauvek"

Dokumentarni film "Vojničke ljubavi zauvek", reditelja Željka Mirkovića, rađen u produkciji VFC Zastava film i Optimistic film, osvojio je najbolju režiju dokumentarnog filma na upravo završenom Stanley Film Awards international Film Festival, London, UK.

Film je već prethodno osvojio Grand Prix na festivalu Zlatna buklija u Srbiji i nagradu za najbolji dokumentarni film na Best Istanbul Film Festival, u Istanbulu, u Turskoj.

Dokumentarni film Vojničke ljubavi zauvek predstavlja vanvremensku priču
 o traganju za ljubavlju i smislom života, ispričanu kroz svedočanstva istih junaka, mladih vojnika 
pre 20 godina i danas.

"Pre 20 godina nakon završenih osnovnih studija filmske i tv režije, posle osnovne obuke vojni rok sam nastavio u Zastava filmu. Ubrzo smo producirali su intimni dokumentarni film Vojničke ljubavi. To je bila vanvremenska priča o mojim prijateljima sa kojima sa služio prvi deo vojnog roka. To su bili mladići sa različitim sudbinama, iz različitih krajeva tadašnje Jugoslavije, neposredno nakon bombardovanja 1999. Ovi mladići su tada na jedinstven način preživljavali svoje ljubavne priče i maštali o budućnosti.

Dvadeset i više godina kasnije, odlučio sam da potražim te momke sa kojima sam svojevremeno delio vojnički hleb i sa kojima smo napravili film "Vojničke ljubavi" i da napravimo priču o njima i njihovim vrednostima danas, posle toliko vremena", kaže reditelj, dr Željko Mirković.

"Vojno filmski centar „Zastava film" je ponosan na činjenicu da je film Vojničke ljubavi zauvek nagrađen na festivalu u Istanbulu. To je priča o ljubavi i porodici koje čine temelj i predstavljaju univerzalnu vrednost svakog društva.

Ova filmska kuća 74 godine proizvodi filmska dela koje su pobrala mnogobrojna međunarodna priznanja posebno u ranijem periodu umetničkog stvaralaštva tako da ovo priznanje vraća Zastava film na stare staze uspeha što mu daje i poseban značaj", kaže producent, direktor VFC Zastava filma, pukovnik Goran Ikonić.

 

петак, 31. март 2023.
14° C

Коментари

Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно
PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета