Читај ми!

Vidovdanska proslava u centralnoj Švajcarskoj

U Buhrainu je, 26. juna, održana Vidovdanska proslava u organizaciji Udruženje roditelja centralne Švajcarske i Srpske dopunske škole.  

Na proslavi su učestvovala deca iz KUD-a Ras i Nikola Tesla sa folklornim programom. Zatim su deca koja pohađaju Dopunsku nastavu na srpskom jeziku u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izvela predstavu Boj na Kosovu.

Predstavu Boj na Kosovu sa učenicima Dopunske nastave na srpskom jeziku je pripremila Margita Tot, a za kostime se pobrinula Milena Šakotić, članice Udruženja roditelja centralne Švajcarske.

Publika je sa oduševljenjem pratila program i velikom aplauzom nagradila učesnike. Prisutnim roditeljima, učenicima i gostima obratila se učiteljica Ana Bojičić i zahvalila se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razoja RS, Ambasadi RS u Bernu, Generalnom konzulatu RS u Cirihu, koordinatorki nastave Biljani Bukinac i Udruženju roditelja centralne Švajcarske na podršci koju pružaju u oranizaciji nastave na srpskom jeziku.

Udruženje roditelja centralne Švajcarske, čiji je predsednik Duško Knežević, pored podrške u realizaciji vannastavnih aktivnosti, zalaže se za očuvanje srpske tradicije, vere i jezika i nastoji da povezuje ljude i decu koja žive u centralnoj i ostalim delovima Švajcarske.

Na proslavi su bili prisutni i srpski studenti u Švajcarskoj koji su se predstavili i ponudili da našim učenicima pruže pomoć oko izbora studija i drugih pitanja u vezi sa daljim obrazovanjem.  Zatim su malim maturantima podeljena uverenja o završenom osnovnom obrazovanju u inostranstvu kao i pokloni koje je pripremilo  Udruženja roditelja.

Ovu proslavu je obeležilo i izvođenje himne Bože pravde koju su izveli zajedno svi učenici i prisutni. Na kraju su svim učenicima podeljene đačke knjižice. Roditelji, deca i gosti su se na kraju proslave poslužili posnim posuženjem za koje su se pobrinuli roditelji učenika i prijatelji škole i udruženja.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво