Читај ми!

Svečana dodela svedočanstava maturantima u Cirihu

U subotu, 4. juna 2022. pred punom svečanom salom restorana Föhrewäldli u Vajningenu kod Ciriha održana je svečanost povodom dodele uverenja o završenom posebnom programu obrazovanja i vaspitanja u inostranstvu.

Svečanost su organizovali Generalni konzulat Republike Srbije u Cirihu i Srpska dopunska škola u Švajcarskoj. Preko 50 učenika srpske dopunske škole iz kantona koji su u nadležnosti Diplomatsko konzularnog predstavništva Cirih primili su uverenja o završenoj školi od svojih nastavnika.

Prisutnima su se obratili i Mihajlo Šaulić, generalni konzul Republike Srbije u Cirihu i koordinatorka Dopunske škole na srpskom jeziku u inostranstvu Biljana Bukinac.

Svečanost su otvorili nastupi učenika 8. razreda koji su izveli kratki prigodni program, a nakon njih nastupili su mlađi članovi Kulturno umetničkog društva „Abrašević" iz Ciriha.

Uz nadahnute i podsticajne govore nastavnika i ispraćeni aplauzom roditelja i svih prisutnih u publici, učenici 8. razreda primili su svedočanstva i prigodne poklone u veoma lepoj i svečanoj atmosferi. Fotografisanje i druženje nastavljeno je još dugo nakon završetka programa.

Nakon svečanosti ostalo je mnogo lepih utisaka, a preovladava taj da svečanost ovih razmera i ovakve organizacije treba da postane tradicija. Srpska dopunska škola naglašava veliku ulogu Generalnog konzulata u pripremanju svečanosti i računa na njihovu podršku i u budućnosti. Takođe, proslava ne bi bila moguća bez podrške restorana Föhrewäldli.

петак, 31. март 2023.
14° C

Коментари

Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно
PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета