Читај ми!

Radio Krug poziva na druženje

Švajcarski Radio Krug ugostiće beogradskog umetnika Bobana Jankovića i glumca i novinara Dejana Grujića.

Višestruko talentovani beogradski umetnik Boban Janković godinama je gradio svoju karijeru pre svega kao producent, tekstopisac, kompozitor i snimatelj kako u Srbiji tako i u Engleskoj. Ove godine izdao je svoju prvu zbirku pesama u saradnji sa izdavačkom kućom Ammonite Liriks. Pored naslova Čovek zvani Bob, uradio je i prvi samostalni album Nevidljivi, a sve to će premijerno biti pretstavljeno u Švajcarskoj a u organizaciji Radio Kruga.

Knjiga Bobana Jankovića se može opisati kao "oslikani emotivni vremeplov", koji je ilustrovala umetnica Tijana Marjanović. Dizajner knjige je Sandra Milenković. Lekturu knjige je uradila Slađana Mijajlović, a svaka pesma u knjizi je praćena QR kodom, tako da ljubitelji poezije mogu da dožive delo Bobana Jankovića u tri dimenzije. Recenziju za ovu knjigu napisala je Jasenka Lalović.

Pored predstavljanja knjige i albuma, čitalačkoj publici je Čovek zvani BoB pripremio i mini koncert.

Prva promocija je 29. avgusta u Cirihu, a druga 3. septembra u Sen Galenu.

 "Život na crticu" 24. septembra

Dejan Grujić, diplomirani glumac, voditelj, spiker, novinar, urednik, a sada i pisac ili bloger, rođen je u Peći, Kosovo i Metohija, 1969. godine. Osnovnu školu završio je u Aranđelovcu, srednju u Beogradu, a Akademiju umetnosti u Prištini. Na klasi prof. dr Vladimira Jevtovića diplomirao je glumu 1994. godine. Radio je kao novinar-voditelj na Radio Prištini do 1999. godine. Tokom studija igrao je u Narodnom pozorištu u Prištini.

Bio je organizator mnogobrojnih kulturno-umetničkih programa. Pisao je tekstove i komponovao muziku. Jedno vreme bio je usmeren ka pedagoškom radu sa mladima i decom u okviru dramskog studija u centru Boro i Ramiz u Prištini. Učestvovao je na mnogim stručnim skupovima ali i organizovao škole novinarstva, lepog govora, i glume širom Srbije. Posle rata kratko je radio u RTV „Toplica" u Prokuplju, a od oktobra 2001. godine se zaposlio na Radio Beogradu 202 gde i danas radi.

Pozajmljivao glas brojnim junacima crtanih filmova i bio narator u mnogim emisijama stranog dokumentarnog programa. Danas je voditelj i urednik emisije jutarnjeg programa Radio Beograda 202, Ustanak, u kojoj je do oktobra 2018. godine.

Naslov knjige Život na crticu, autora Dejana Grujića probudio je veliko interesovanje kako u matici i regionu tako i u dijaspori. Ovog septembra u organizaciji Radio Kruga održaće se promocija pomenutog naslova u gradskoj kući grada Ciriha - VOLKSHAUS kao i u Kantonalnoj Biblioteci Frauenfeld, 24. septembra a u organizaciji Radio Kruga i Serbika kafe.

Pored autora nastupiće gosti Duško Petrović, Božica Boba Nedeljković i Sandro Aleksić.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво