Читај ми!

Posebno veče sa organizacijom "Naši Srbi" u Čikagu

Ovoga puta "Naši Srbi" okupili su se na jednoj pozorišnoj predstavi u sali hotela u centru Čikaga, na komediji uživo koju izvode glumci.

To je takozvana pozorišna večera sa misterioznim ubistvom, gde publika treba da pogodi ko je navodni ubica.

Ovoga puta, predstava je bila originalan način da se okupe članovi i pristalice Humanitarne organizacije Naši Srbi iz Čikaga. Domaćin je bila predsednica, Keti Fenslou, koja se upravo vratila iz najnovije humanitarne posete.

"Hteli smo da organizujemo piknik, ali to nije bilo moguće. Imali smo nameru da organizujemo skup zahvalnosti, a i da se nakon perioda zaključavanja od godinu dana svi okupe da podsetimo jedni druge da postojimo", kaže Keti Fenslou.

Keti Fenslou dodaje da su, pored ostalog, odneli ulje, šećer i brašno u srpske manastire na Kosovu i Metohiji, a u Novo Brdo su doneli kola i generator.

Unuka Keti Fenslu, Meri, je volontirala u Narodnoj kuhinji u Beogradu. Kaže da je naučila puno o tome šta radi njena baka i da puno znači biti na licu mesta. Bila je impresionirana posvećenošću kaluđera u manastirima i radu na njihovom održavanju. Sada svima preporučuje da posete Srbiju.

Posetiocima se svidela ideja ovakve večere, gde su uz druženje imali mogućnost da ostave svoje donacije.

"Zaista je ovo divno posle koliko, godinu i po dana, da se skupimo zajedno ponovo, da se družimo, da se vidimo a i nešto para da skupimo", kaže Obrad Ilić.

Predsednik Srpske narodne odbrane Dragan Vujošević ističe da moramo da se podržavamo, udružujemo i skupljamo.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво