Читај ми!

Oproštaj od mitropolita Amfilohija i u Čikagu

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović ostavio je dubok trag u srpskoj zajednici u Americi, posebno u Čikagu, koji je posetio više puta.

O mitropolitu Amfilohiju je u čikaškom naselju Lejk Forest govorio i protojerej stavrofor Radivoje Panić, paroh hrama Svetog Save u Beogradu. Otac Radivoje je u Čikagu da bi prisustvovao slavi humanitarne organizacije "Naši Srbi", sa kojom već godinama ide s kraja na kraj Srbije da bi razdelio humanitarnu pomoć. Ovo je prvi put da boravi u Americi i za Srbe u Čikagu prilika da vide sa one strane okeana sveštenika iz hrama Svetog Save.

"Danas je nedelja i praznik je i uvek se sećamo dana vaskrsenja, uvek je nedelja za nas to podsećanje. Danas smo malo i tužni, jer danas je naša Crkva, i naš narod, i svi pravoslavni, mogu tako da kažem i svi dobronamerni ljudi, jer je tamo bilo zaista čestitog sveta, i nehrišćana i hrišćana i muslimana i ostalih, ispratili na večni počinak i sahranili visokopreosvećenog mitropolita i oca našeg Amfilohija. Čovek neobičnog života i neizmerne ljubavi prema ljudima", rekao je otac Radivoje.

Keti Fenslou kaže da je za nju bilo važno da i u Čikagu upoznaju oca Radivoja jer stalno govori o njemu, posebno jer ih on stalno predvodi u posetama Kosovu i Metohiji. Ističe da sa njim sarađuje već 7 godina.

Koristimo priliku da opipamo puls birača pred izbore. Član parohije sudija Ted Potkonjak kaže da ne može da iznosi detalje ali zna čijoj se pobedi on nada. Kažemo da su ljudi nervozni i da se pitaju šta se može desiti posle utorka, posebno ako rezultati ne budu odmah poznati, ali Potkonjak veruje da će rezultati biti poznati odmah i dodaje da ne može da iznosi detalje zbog njegovog položaja sudije, ali veruje da će izbori dobro proći i da neće biti nikakvih sumnji.

Otac Radivoje pozvao je i Srbe Amerikance u Čikagu da posete hram Svetog Save u Beogradu, posebno sada kada se privode kraju unutrašnji radovi u hramu.

 

петак, 22. септембар 2023.
32° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"