Читај ми!

Grenel u poseti srpskoj zajednici

Aktivnosti koje upućuju na predstojeće predsedničke zbore u SAD-u, sve su učestalije. Tako je ambasador Ričard Grenel u poseti srpsko-američkoj zajednici, i u koordinaciji sa inicijativom "Američki Srbi za Trampa 2020", učestvuje u nizu događaja koji daju podršku predsedniku Trampu za izbore 3. novembra.

U petak, 23. oktobra, ambasador Grenel održao je govor u sklopu Okruglog stola na kome je učestvovala i srpsko-američka zajednica, gde se razgovaralo o značajnoj ulozi policije u američkom društvu, nedavnim nemirima koji su zahvatili pojedine gradove u Viskonsinu, i o podršci organima javnog reda i mira.

"Naše društvo u ogromnoj meri podržava policiju, i predlozi da se ona ukine su potpuno neodgovorni", rekao je Grenel.

Srpsko-američka zajednica koja je brojna u Viskonsinu i može imati odlučujući uticaj na izbore u toj saveznoj državi, zabrinuta je za bezbednost u pojedinim gradovima, te bi i to negativno uticalo na njihovo poslovanje, porodice i živote, ukoliko bi demokrate uspele u svojoj nameri da ukinu finsiranje policije.

Predsednica i pokretač inicijative Američki Srbi za Trampa 2020, prof. dr Olga Ravasi kaže da su ova pitanja ključna za našu zajednicu, pa su i to razlozi naše podrške predsedniku Trampu.

"Mi smo ravnopravni građani ove zemlje i smatramo da je pitanje javnog reda i mira, i bezbednosti naših porodica i mesta poslovanja od egzistencijanog značaja za celo društvo. Velika nam je čast i od istorijskog je značaja da smo zajedno u ovoj kampanji sa ambasadorom Grenelom, što utvrđuje naš položaj i konsoliduje sjajnu i konstruktivnu komunikaciju i saradnju koju imamo. Verujemo u pobedu i nastavak saradnje, jer se i predsednik Tramp i ambasador Grenel zaista postavljaju kao vrhunski prijatelji i partneri. Mi to cenimo i činimo sve što je do nas za ove istorijske izbore", kaže Ravasijeva.

Nakon Okruglog stola, predstavnici inicijative su prisustvovali i privatnoj donatorskoj večeri sa ambasadorom Grenelom i uticajnim republikancima iz Viskonsina.

U subotu, 24. oktobra, ambasador Grenel se obratio skupu u Američko-srpskoj sali, u organizaciji Republikanske stranke iz Milvokija i inicijative Američki Srbi za Trampa 2020, uz kongresmena Brajana Stejla, velikog prijatelja lokalne srpsko-američke zajednice.

Nakon zvaničnog obraćanja, ambasador Grenel se privatno sastao sa prominentnim predstavnicima srpsko-američke zajednice iz Čikaga i Milvokija, gde je bilo reči o skoro potpisanom sporazumu u Beloj kući, o implementaciji sporazuma i planovima za budućnost, kao i vitalnim pitanjima koja se tiču Srbije, srpskog naroda i srpskog rasejanja. Na privatnom sastanku sa ambasadorom Grenelom su učestvovali Branko Tupanjac, Milorad Ravasi, Goran Ravasi, Dusan Đorđević, Desko Nikitović, predstavnici Srba za Trampa iz Viskonsina, Miroslav Jović, Slaviša Rađen i Jelena Raković, kao i predstavnici inicijative iz Ilinoisa, Slobodan Jokić i Antonije Kovačević.

 

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво