Četvrta akcija za porodilište u Pasjanu

Humanitarna organizacija "Kosovsko Pomoravlje" uspešno je realizovala četvrtu akciju za opremanje porodilišta u Pasjanu. Donacija za kupovinu 20 novih posteljina i 5 kolekvi za bebe prikupljena je u okviru humanitarnog turnira „Široko srce", održanog u Izraelu za Vidovdan.

"Zahvaljujemo se svima koju su doprineli da se na ovaj način pomogne srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i pošalje snažna poruka podrške i prijateljstva. Posebnu zahvalnost upućujemo našim prijateljima Violeti Zafirovskoj, Sandri Janićijević i Goranu Mekiću, svim učesnicima turnira, kao i Ambasadi Republike Srbije u Izraelu", kažu u humanitarnoj organizaciji Kosovsko Pomoravlje.

Porodilište u Pasjanu jedno je od najvažnjih institucija za Srbe u Kosovskom Pomoravlju. Predstavlja stožer opstanka srpskog naroda u Gnjilanskom okrugu, jednom od retkih delova Srbije koji beleži pozitivan prirodni priraštaj.

"Sa željom da mladi zasnivaju porodice i ostaju na Kosovu i Metohiji, naša organizacija nastaviće da pomaže porodilištu da bismo majkama i bebama omogućili što bolje uslove boravka i nege", poručuju članovi organizacije Kosovsko Pomoravlje.

 

недеља, 28. мај 2023.
22° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.