Srbija na Festivalu nacionalne kulture u Moskvi

Članovi hora, deo ansambla „Stanislav Binički" i igrači KUD „Dimitrije Koturović" predstavljaju Ministarstvo odbrane i Srbiju na Festivalu nacionalne kulture „Prijateljstvo bez granica“, pratećoj manifestaciji Međunarodnih vojnih igara u Rusiji.

Predstavnici Srbije su svakog dana uključeni u različite programske tačke na prestižnoj međunarodnoj manifestaciji, a imali su čast da prvi dobiju celodnevno predstavljanje kulturne tradicije svoje zemlje u Domu družbe na poligonu Alabino nadomak Moskve, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, srpski igrači i gudači su nastupili u takmičarskom programu u dve od četiri takmičarske discipline na festivalu, a prema reakcijama publike i aplauzima, naši takmičari, uz učesnike iz Mjanmara, Vijetnama i Jermenije, imaju šansu za visok plasman.

U narednim danima održaće se takmičenja muzičkih parova, vokalnih solista i ogledanje u veštini i lepoti plesanja valcera.

Štand Srbije u Domu družbe na poligonu Alabino je među najposećenijim, a pažnju privlače filmovi u produkciji VFC „Zastava film", knjige u izdanju Medija centra „Odbrana" i prikazi vojničkih uniformi srpske vojske i narodne nošnje u kojima se svakodnevno pojavljuju članovi naše ekipe iz KUD „Dimitrije Koturović".

Festival nacionalne kulture je sve popularnija prateća manifestacija Međunarodnih vojnih igara.

Svaka zemlja učesnica festivala na svom štandu u Domu družbe raznim eksponatima predstavlja osobenosti svoje nacionalne kulture, a u takmičarskom i revijalnom delu umetnici iz tih zemalja nastoje da pesmom i igrom pokažu muzičku i folklornu tradiciju svoje zemlje.

Organizator festivala je Odeljenje za kulturne programe Uprave za kulturu Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

петак, 09. јун 2023.
17° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено