Folklorom protiv korone

Bračni par Regan, Džon i Biljana, 14. juna je tradicionalno, osmi put, organizovao izložbu uz koktel i druženje, događaj zvaničnog naziva "Godišnjica".

Tačno u podne, najbliži prijatelji i saradnici su počeli da pristižu u dom Reganovih u Silver Springu u Merilendu, ispunjavajući njihovu mirnu i biljnim i životinjskim svetom izdašnu dvorišnu oazu, ali i deo kuće koji je pretvoren u neformalni muzej narodne baštine.

Osam godina braka i postojanja unikatne riznice nošnji i drugih starina, te priređivanja niza manifestacija u saradnji sa relevantnim partnerima, Biljana i Džon obeležili su prizivajući uspomene i osvežavajući utiske gosteći posetioce raznim đakonijama.

Vredna domaćica zaslužna je za postignuti sklad eksponata i palete ića i pića, koji je prisutne oduševio, a uvek ljubazni domaćin da se sve to sem u sećanjima i digitalno sačuva, dok se iz prikrajka holivudskim šarmom smeši zajednička fotografija sa venčanja.

"Mi smo svedoci da život pobeđuje koronu, a folklor dokaz opstanka kulture i tradicije naroda u matici i dijaspori. On je simbol obnavljanja na temeljima nasleđa", poručila je Biljana Regan, koja ni tokom najtežih dana pandemije nije mirovala, no je brižno radila na popisu i konzervaciji predmeta iz svoje bogate zbirke.

четвртак, 01. јун 2023.
20° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено