Ambasador Rodić: Ostanite u Austriji

Ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić apelovao je na Srbe koji žive i rade u Austriji, pa i u drugim zemljama EU, da za predstrojeći Vaskrs ne kreću ka domovini kako ne bi ugrožavali ni svoje, a ni živote svojih porodica. Rodić smatra da građani treba da se uzdrže od putovanja dok se pandemija u potpunosti ne zaustavi.

On je za Tanjug rekao da je iz Beča prvi humanitarni let organizovan 1. aprila, a da se za sutra planira drugi let.

"Među putnicima se nalaze naši građani iz Brazila, Australije i drugih dalekih destinacija. U prvom letu je bilo 133 putnika, a u drugom će biti 140, među kojima 50 iz Salcburga", kazao je ambasador.

Navodi da je Ambasada Srbije već od početka marta preko srpskih društava koja rade i deluju u Austriji upozoravala građane da ne planiraju i da se uzdrže od putovanja u otadžbinu.

"Jedan broj naših ljudi otišao je iz Austrije, znajući da ovde nema u potpunosti regulisan trajni boravak, a samim tim ni zdravstvenu zaštitu. Istovremeno, napominjem da je određen broj srpskih građana, koji je za apsolutno uvažavanje, poslušao savet državnog rukovodstva Srbije i ostao u Austriji", rekao je Rodić.

Napominje da ima i onih srpskih građana koji nekako uspevaju da dođu do graničnog prelaza Nikelsdorf prema Mađarskoj i očekuju da im se omogući prolaz kroz Mađarsku i ulazak u Srbiju.

Rodić je građanima čestitao predstojeće uskršnje praznike, kao i Pashu.

петак, 31. март 2023.
14° C

Коментари

Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно
PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета