Читај ми!

Magazin Srbija na vezi, RTS Svet, 20.50

U emisiji "Magazin Srbija na vezi" beležimo proslave dana Svetog Save u Parizu, Beču i Melburnu. Najavićemo predstavljanje grada Šapca na Savabalu u Beču. Govorićemo i o aktivnostima kamernog hora "Knjaz Miloš". "Magazin" gledajte i na RTS2 u subotu, 4. februara u 11.30.

Svetosavski bal u Beču u organizaciji Srpskog centra održava se prvi put u nekadašnjoj zimskoj carskoj rezidenciji Hofburg. Takođe, prvi put na balu predstaviće se i jedan grad. U pitanju je Šabac koji će prezentovati svoje privredne, turističke i investicione potencijale. Gost dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

Kamerni hor „Knjaz Miloš" održao je šesti veliki Božićni koncert u Centru za kulturu „Vlada Divaljan". U proteklih nekoli godina održali su seriju koncerata u Švajcarskoj, Sloveniji, Francuskoj i Crnoj Gori. Gost prof. dr Mihajlo Rabrenović, predsednik Poslovnog saveta udruženja „U ime živih".

U Parizu su od 26. do 29. januara u organizaciji Saveza Srba Francuske i predsednika Odbora za kulturu Petra Gojkovića, održani Dani Svetosavlja. Izveštava Vladan Jočić.

U manstiru Svetog Save u Ilajnu, nadomak Melburna, dan Svetog Save obeležen je pedesetim jubilarnim saborom. Prilog Dragana Gavrilovića.

U Austriji u hramovima Srpske pravoslavne crkve i u udruženjima naših građana obeležen je Savindan. Kako je bilo u Srpskom kulutrnom centru "Stevan Mokranjac" u Beču videćemo u prilogu Miroslava Vojinovića i Vere Marjanović.

Muzički gosti Folklorni ansambl Doma kulture Prnjavor i članovi Kluba ljubitelja istorijskog plesa.

Repriza emisije u 02.14 i sutradan, u četvrtak, u 13.28 na RTS Svet.

Urednici emisije Boban Kovačević i Mirjana Raičević Tasić.

Reditelj Dragica Gačić.


 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво