Читај ми!

Pridružimo se akciji "Jedan od hiljadu"

Miloš Šupica, poreklom iz Krajine koji živi u Americi, pokretač je humanitarne akcije "Jedan od hiljadu". Tokom pandemije koronavirusa, skoro svaki građanin Sjedinjenih Američkih Država dobio je pomoć od Vlade u vrednosti od 1200 dolara. Miloš Šupica zna šta će s tim novcem, a to predlaže i drugima.

Humanitarac iz Amerike, Miloš Šupica, čovek neobične biografije i velikog srca, boravio je nedavno u Beogradu gde je sa partnerskim organizacijama i predstavnicima medija razgovarao o humanitarnoj akciji "Jedan od hiljadu", koju je pokrenuo u Sjedinjenim Američkim Državama uz podršku sunarodnika koji tamo žive, a sve za pomoć borcima koji su nas zadužili 1999. godine, a danas teško žive.

"Ja sam došao na ideju kad smo i žena i sin i ja dobili po ček na 1200 dolara. Meni to nije bilo potrebno, jer mene korona nije pogodila i želim da ih dam za one koji su se borili na Kosovu. Jer, danas kad idem u Srbiju, oni su ti koji su obezbedili slobodan ulaz u moju otadžbinu. Niko drugi!", odlučan je Šupica.

Miloš kaže da bi trebalo da se ugledamo na Amerikance, koji svoje borce veoma poštuju.

"Oni su to još od civilnog rata naučili, a i sam predsednik Linkoln je kazao jednom: oni koji ne poštuju one koji su se borili za Ameriku, njihova će zemlja propasti brzo!"

Miloš Šupica u Americi živi od 1957. godine, osnivač je humanitarne organizacije "Spasimo srpsku decu" koja već više od 25 godina pomaže deci, ali i čitavim porodicama. Preko ove organizacije, besplatno se u Americi lečilo 138 osoba, uz nesebičnu pomoć brojnih lekara i naravno, Miloševe supruge Barbare, koja je mnoge negovala u njihovoj kući.

Ovaj uporni i neumorni Krajišnik već duže vreme se bori da se Slađana Kobas, 13. banjalučka, jedina preživela beba te ratne 1992. godine, proglasi simbolom stradanja srpske dece na prostoru bivše Jugoslavije.

„Ta banjalučka beba, Slađana Kobas treba da se proglasi takvim simbolom i da se to pokaže baš kroz nju...svi koji veruju u Boga treba da kažu, evo je, ona je preživela kao svedok, da svedoči i sad je tvoje da to upotrebiš", kaže ovaj veliki čovek.

Svi ljudi dobre volje mogu se javiti na mejl organizacije "Spasimo srpsku decu" -

saveserbianchildren1@gmail.com.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара