Читај ми!

Srbija opisana kućama

Gost Riznice Nenad Novak Stefanović, književnik, publicista, novinar

„Pred vama je i treća knjiga iz serijala o životima kuća. Opisane su one koje postoje, te je i ova knjiga vodič za mekano spuštanje dlanova na starinske zid kroz memoriju gradova naših, ali i sklonjenih mesta na kojima se nalaze znamenita zdanja. Knjiga je pokušaj da se kroz arhitektonske stilove penjemo i spuštamo po vertikali prostora na kojem se nalazi Srbija. Da zavirimo u kolektivno sećanje, ili kako se nekada govorilo, a što je u međuvremenu prevaziđeno kao patetično, u dušu vremena. Naravno da je putovanje kroz knjigu koju držite u ruci i preporuka da upoznamo svoju posebnost kao deo zajedničke celine. Krenite, dakle,na putovanje, prvo pešice po svojoj okolini. Možda ćete drugačijim očima videti kuće pored kojih svakodnevno prolazite. Lepa je i tužna ova naša zemlja, ne zamerajte joj previše, dodirnite je kao zaspalo genijalno dete."  (Iz knjige Nenada Novaka Stefanovića; „Srbija opisana kućama)

Gost ovonedeljne Riznice je Nenad Novak Stefanović,književnik,publicista i novinar. Posle „Vodiča kroz ljubavnu istoriju Beogradu" (16 izdanja) i „Beograd kroz ključaonicu 100 kuća", pred čitaocima je i treća knjiga, iz ovog specifičnog serijala,„Srbija opisana kućama",koja se bavi arhitekturom,istorijom i ljudskim sudbinama.

Autor i voditelj Dušanka Zeković.

Ризница Ризница

Autor:
Душанка Зековић

Емисија се бави културном баштином (антропологија, етнологија, етномузикологија, историја уметности, музеологија, археологија, језик, књижевност, митологија, конзервација, рестаурација...). [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара