Читај ми!

Rifat Kulenović

Gost emisije je Rifat Kulenović.

Na Dan nauke i rođendan Nikole Tesle, u emisiji U prvih pet razgovaraćemo o Muzeju nauke i tehnike (MNT) u Beogradu. Naš sagovornik biće muzejski savetnik Rifat Kulenović, koji je u toj instituciji zaposlen na različitim pozicijama još od osnivanja. Osvrnućemo se na istorijat Muzeja i govorićemo o njegovim aktivnostima i delatnostima, a biće reči i o statusu nauke i naučnika, te perspektivama muzejskih institucija u savremenom društvu.

Uža specijalnost Rifata Kulenovića je industrijsko nasleđe Srbije, te ćemo govoriti i o njegovoj knjizi „Industrijsko nasleđe Beograda"(u izdanju MNT), o izložbi „O fabrikama i radnicima", dobrim primerima upotrebe nekadašnjih industrijskih područja kod nas, ali i o potencijalima daljeg širenja ovakvih praksi, neophodnim kulturnim politikama i strategijama.

Od kulturnih događaja nedelje izdvajamo koncert Marte Argerič i Simfonijskog orkestra RTS-a u Kolarčevoj zadužbini, otvaranje izložbe „Ovo nije lula / Drugi put" Slobodanke Stupar u Gete institutu i Egzit festival.

Govorićemo i o knjizi „Zabranjeni bez zabrane" Milana Nikodijevića, kao i o novom romanu Svetlane Slapšak „Osvetnice".

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво