Читај ми!

Ekološki magazin

Tečno gorivo

Ekipa Republičkog sindikata sakupljača sekundarnih sirovina napravila je Odnesi.co aplikaciju, putem koje možete da stvari koje više ne upotrebljavate, ali i reciklažni otpad, predate nekome kome treba. Humanitarni servis „Odnesi" trenutno je dostupan na teritoriji Niša i Pirota, a u planu je da se proširi na druge gradove i opštine. Čućete Jelenu Vidanović.

Prvi urbani foto-bioreaktor u Srbiji, LIQUID 3, postavljen je ispred Opštine Stari grad u Makedonsko ulici u Beogradu. „Tečno drvo" osmislio je tim iz Instituta za multidisciplinarna istraživanja, a suština je da mikroalge u njemu zamenjuju jedno odraslo drvo ili 200 kvadrata travnjaka, čisteći vazduh i smanjujući koncentraciju ugljen-dioksida. O tome govori dr Ivan Spasojević.

Genetski inženjering, uveden devedesetih godina, najavljen je kao način da se obezbedi prehrambena sigurnost. Ova tehnologija to nije omogućila, ali je dala super-korove otporne na sve. I to je samo jedan od problema. O prednostima organske nasuprot GMO poljoprivredi, govori prof. dr Snežana Oljača.

Sutra je Svetski dan životinja. I ovog puta će izostati slavlje. Još jednom će se nabrojati problemi i zahtevati njihovo rešavanje.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević    

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво