Читај ми!

Govorimo o više novih knjiga...

Margaret Atvud, Aleksandar Genis, Hane Eštavik, Veronik Bergen


Upravo je objavljen novi roman slavne kanadske književnice Margaret Atvud „Život pre čoveka". Margaret Atvud (1939) piše poeziju i eseje, priređuje antologije, bavi se kritikom, autorka je više romana: „Mačje oko", „Slepi ubica", „Godina potopa", „Alijas Grejs", „Sluškinjina priča", „Svedočanstva" i drugih. Učestvovala je u pisanju scenarija za seriju „Sluškinjina priča". Dobitnica je brojnih nagrada,među kojima je i priznanje Buker.

O romanu „Život pre čoveka" razgovaramo sa prevodiocem, Aleksandrom Čabrajom.

Predstavljamo roman „Stvarno koliko i ja" norveške spisateljice Hane Eštavik (1969). „Gardijan" je ovaj roman nazvao remek-delom nepouzdanog pripovedača. Gost emisije Čitač je prevodilac, Radoš Kosović.

 

Dve nove knjige „Geopoetike" su pred nama, delo „Koža vremena" Aleksandra Genisa, pisca, književnog kritičara i esejiste. Rođen je u Rusiji 1953. živi u Americi od 1977. Aleksandar Genis je verovatno najbolji esejista ruskog jezika danas. Piše lucidno, dinamično, informativno i zabavno.

Druga knjiga je roman belgijske autorke, Veronik Bergen „Ili da se spasu svi, ili niko". Veronik Bergen (1962) objavila je petnaest romana i više pesničkih zbirki i knjiga eseja. 2018. postala je član Kraljevske akademije francuskog jezika i književnosti u Belgiji.
Obe knjige nam predstavlja urednica u „Geopoetici", Jasna Novakov Sibinović.

Emisiju uređuje i vodi Dragana Kovačević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво