Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U emisiji „Kulturni krugovi" govorimo o izložbi „Nesvrstani svet" koja je u Muzeju afričke umetnosti otvorena povodom obeležavanja šest decenija od Prve konferencije Pokreta nesvrstanih, održane u Beogradu septembra 1961. godine. Ova izložba specifična je pre svega zato što ne nudi isključivo sliku diplomatskih odnosa i najviše državne politike, već se bavi običnim ljudima - načinom na koji je sa velikim entuzijazmom Beograd građen, uređivan i pripreman za dolazak delegacija iz inostranstva, ali i načinom na koji je „običan čovek", u fabrici, na fakultetu, na ulici, živeo parole jugoslovenskog socijalističkog nesvrstavanja.

Najavljujemo sadržaj predstojećeg 14. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs i manifestacije „Kaledoskop kulture" u Novom Sadu, a biće reči i o izložbi kolaža Ivana Tabakovića „Život, Misli, Snovi" koja je otvorena u novom umetničkom prostoru - Galeriji „Vasić". Reč je o šesnaest Tabakovićevih kolaža, nastalih između 1965. i 1975. godine, iz kojih se može steći uvid u vrlo značajan segment stvaralaštva Ivana Tabakovića, a novim čitanjem i sagledavanjem prepoznati njegov vizionarski pogled na svet prožet filozofsko estetskim svetonazorom.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво