Radio u Kini

Nemanja Milutinović, dopisnik RTS-a iz Pekinga

O drugačijoj kulturi slušanja radija u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, o ekspanziji radio-drame, jezičkoj i dijalekatskoj raznolikosti u etru, o blago restriktivnom medijskom okruženju, govori nam Nemanja Milutinović, dopisnik RTS-a iz Pekinga. Čućemo i koliko Kina ulaže u promociju sopstvene kulture u svetu investirajući u programe za inostranstvo Kineskog međunarodnog radija na više od 40 jezika.

Najavljujemo i onlajn konferenciju o razvoju potkasta i radionicu koju će o razvoju ove globalne nove medijske audio-forme održati Erik Nuzum, ekspert koji je pomogao da se razviju neki od najuspešnijih projekata ove vrste - Invisibilia i TED Radio Hour.

U rubrici „Kutija za pamćenje" emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa slikarom Milivojem Mićom Nikolajevićem. U vreme kada je govorio za ciklus emisija „Gost Drugog programa", 1976. godine, Nikolajević je bio već dugogodišnji upravnik Galerije Matice srpske, a kasnije je bio i predsednik najstarije srpske kulturne, književne i naučne institucije.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара