Tema: Porodica u vreme pandemije

Polazište za razgovor je aktuelno Istraživanje porodičnih praksi u vreme pandemije Kovid 19.

U toku vanrednog stanja, zbog pandemije Kovidom 19, porodice u čitavom svetu, i u Srbiji, prvi put su se suočile sa jedinstvenim socijalnim iskustvom - potpunom usmerenošću jednih na druge. Iz navedenog sociokulturološkog fenomena potekla je tema današnje emisije o novim porodičnim iskustvima koja su nastala iz takve situacije.

Polazište za razgovor je aktuelno Istraživanje porodičnih praksi u vreme pandemije Kovid 19, koje je upravo u vreme pandemije sprovela grupa sociologa istraživača porodice sa Filozofskog fakulteta u Beogradu i Filozofskog fakulteta u Nišu.

Do kojih su saznanja došli sociolozi na osnovu 130 porodičnih priča iz dvadesetak mesta širom Srbije i da li postoje potencijalni benefiti iz višemesečnog iskustva koje su proživele porodice ‒ bazična su pitanja o kojima će se razgovarati u današnjoj emisiji.

Sagovornice će biti: prof. dr Smiljka Tomanović, sociološkinja, Filozofski fakultet u Beogradu, i Iva Branković, master, porodična psihoterapeutkinja, Fakultet za medije i komunikaciju.

Urednica i voditeljka: Ljubica Krminac 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво