Gutenbergov odgovor

U "Gutenbergovom odgovoru" biće reči o novoj knjizi Stevana Tontića "Hristova luda" i "Sabranim delima Aleksandra Rostovića".

Pesnička knjiga "Hristova luda" (Arhipelag) Stevana Tontića u znaku je svođenja životnih računa lirskog subjekta, koji progovara iz pozicije nekoga ko se oprašta od ovoga života, ali i koji ga se, tim opraštanjem, i seća. Tako su i u ovoj Tontićevoj knjizi smrt, rat, egzilantsko iskustvo, ali i ljubav glavne teme, podstaknute različitim povodima da se o njima razmišlja. Tu je i krug pesama o pesnicima i književnicima (Andrić, Ezra Paund, Mandeljštam...), o inspiraciji njihovim životima i delima, o čemu, pored navedenog, za Gutenbergov odgovor razgovaramo sa našim gostom.

Kapitalno izdanje Kulturnog centra Novoga Sada - "Sabrana dela Aleksandra Ristovića", objavljenja u dva toma, povod su da sa Marjanom Čakarevićem, koji je uz Anu Ristović i Alena Bešića jedan od priređivača, razgovaramo o radu na ovom važnom kjnjiževnom poduhvatu, koncepciji "Sabranih dela", i, naravno, poeziji Aleksandra Ristovića. Razgovor vodi Jovana Milovančević.

Urednica emisije Sonja Milovanović

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара