Sprečiti okupljanje neonacista povodom obeležavanja smrti Milana Nedića

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji pozvala je Policijsku upravu grada Beograda da spreči skup neonacističke grupe "Zentropa Srbija" koja je najavila okupljanje povodom obeležavanja smrti kolaboracioniste Milana Nedića.

U saopštenju se ističe da je neprihvatljivo predstavljanje Milana Nedića kao "spasioca srpskog naroda" jer je vlada na čijem čelu je bio, donosila rasne propise i sprovodile politiku segregacije i progona pripadnika jevrejske i romske zajednice i vršila brutalne ratne zločine.

U Zagrebu je održan sastanak Upravnog odbora za borbu protiv diskriminacije, poštovanje različitosti i inkluziju, sa predstavnicima različitih nacionalnih manjina i relevantnih institucija. Bilo je reči o aktivnom učešću mladih pripadnika nacionalnih manjina u politici, a razgovarano je o preprekama i izazovima sa kojima se nacionalne manjine danas suočavaju.

Emisiju priprema i vodi Una Beriša.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.