Sprečiti okupljanje neonacista povodom obeležavanja smrti Milana Nedića

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji pozvala je Policijsku upravu grada Beograda da spreči skup neonacističke grupe "Zentropa Srbija" koja je najavila okupljanje povodom obeležavanja smrti kolaboracioniste Milana Nedića.

U saopštenju se ističe da je neprihvatljivo predstavljanje Milana Nedića kao "spasioca srpskog naroda" jer je vlada na čijem čelu je bio, donosila rasne propise i sprovodile politiku segregacije i progona pripadnika jevrejske i romske zajednice i vršila brutalne ratne zločine.

U Zagrebu je održan sastanak Upravnog odbora za borbu protiv diskriminacije, poštovanje različitosti i inkluziju, sa predstavnicima različitih nacionalnih manjina i relevantnih institucija. Bilo je reči o aktivnom učešću mladih pripadnika nacionalnih manjina u politici, a razgovarano je o preprekama i izazovima sa kojima se nacionalne manjine danas suočavaju.

Emisiju priprema i vodi Una Beriša.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно