U subotu sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Predsednik Aleksandar Vučić zakazao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za subotu, potvrđeno je u Predsedništvu. Sednica će biti održana u 8 časova. Očekuje se da će glavna tema biti situacija na Kosovu i Metohiji i bezbednosni izazovi. Pored toga, trebalo bi da bude reči i o energetskoj situaciji i pripremama za zimu u uslovima energetske krize.

U Ukrajini su nastavljeni sukobi duž cele linije fronta. Peti reaktor nuklearne elektrane Zaporožje prestao je da radi, saopštile su lokalne vlasti. Šesti, kažu, u ovom trenutku radi u delimičnom režimu. Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine uveo je sankcije protiv 606 predstavnika ruskih vlasti, pretežno poslanika Državne dume. Rusija traži da danas bude održan sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u vezi sa isporukom zapadnog oružja Ukrajini. Američki predsednik Džozef Bajden odobrio je Ukrajini dodatnih 675 miliona dolara pomoći u oružju.

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je da poveća referentnu kamatnu stopu na nivo od 3,5 odsto. Odbor je procenio da je u uslovima troškovnih pritisaka, kao i rasta uvozne inflacije, potrebno nastaviti sa pooštravanjem domaćih monetarnih uslova. Takva odluka, navode u saopštenju, doprineće da se inflacija u Srbiji nađe na opadajućoj putanji i da se vrati u granice dozvoljenog odstupanja od cilja.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Irena Jelovac i Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]

Коментари

Nazivi epizoda
"Женски рај“, 5 сезона на РТС 2
Transrodno - veliko ili malo dete
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Priroda
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине