U subotu sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Predsednik Aleksandar Vučić zakazao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za subotu, potvrđeno je u Predsedništvu. Sednica će biti održana u 8 časova. Očekuje se da će glavna tema biti situacija na Kosovu i Metohiji i bezbednosni izazovi. Pored toga, trebalo bi da bude reči i o energetskoj situaciji i pripremama za zimu u uslovima energetske krize.

U Ukrajini su nastavljeni sukobi duž cele linije fronta. Peti reaktor nuklearne elektrane Zaporožje prestao je da radi, saopštile su lokalne vlasti. Šesti, kažu, u ovom trenutku radi u delimičnom režimu. Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine uveo je sankcije protiv 606 predstavnika ruskih vlasti, pretežno poslanika Državne dume. Rusija traži da danas bude održan sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u vezi sa isporukom zapadnog oružja Ukrajini. Američki predsednik Džozef Bajden odobrio je Ukrajini dodatnih 675 miliona dolara pomoći u oružju.

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je da poveća referentnu kamatnu stopu na nivo od 3,5 odsto. Odbor je procenio da je u uslovima troškovnih pritisaka, kao i rasta uvozne inflacije, potrebno nastaviti sa pooštravanjem domaćih monetarnih uslova. Takva odluka, navode u saopštenju, doprineće da se inflacija u Srbiji nađe na opadajućoj putanji i da se vrati u granice dozvoljenog odstupanja od cilja.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Irena Jelovac i Nenad Selaković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво