Uhvati dan

06:30 Dogodilo se na današnji dan, 07:00 Vesti, 07:05 Dobro jutro deco, 08:00 Vesti, 08:05 Srpski na srpskom, 08:15 Gost jutra

U današnjoj emisiji između ostalo govorimo o:

- Inspektori za rad otkrili su tokom prošle godine u Srbiji oko 22 hiljade, a od početka ove godine skoro 12 500 hiljada nelegalno zaposlenih. Po procenama sindikata siva ekonomija je proizvod tranzicije u kojoj su građani prinuđeni da se bore za platu na sve moguće načine. U Uniji poslodavaca sa druge strane kažu da je nelegalnom poslovanju indirektono kumovala i država administrativnim i finansijskim nametima koji su daleko iznad mogućnosti naše privrede.

- Lokalna samouprava Pirota pokušava da populacionim merama zadrži mlade ljude u selima. Jedna od mera je jednokratna pomoć od 40 hiljada dinara za svako novorođenče u selima- što ne isključuje ostale vidove pomoći. Od ove jeseni uvedena je i podrška deci u seoskim vrtićima.

 

- Međunarodni dan borbe protiv siromaštva obeležava se u trenutku kada je veliki broj onih koji nemaju mogućnosti da zadovolje svoje osnovne životne potrebe i žive ispod granice siromaštva, izjavila je Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava. U Srbiji je aktuelno 267.949 korisnika novčane socijalne pomoći.

 

- Šumadijska opština Knić,brojnim merama, podstiče porodice da ostanu na selu. Ulaže se u zdravstvo, puteve, zapošljavanje. Ipak, najveća izdvajanja su za poljoprivredu od koje živi većina stanovnika i, zahvaljujući subvencijama, ostaje na svojim imanjima.

Sa vama je Nataša Raketić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара