Nedeljom za selo

Upravi za agrarna plaćanja do sada je pristigao mali  broj zahteva za sredstva IPARD-a namenjena za nabavku traktora i mehanizacije. Poljoprivrednici zaziru od zahtevne i dugotrajne procedure, a predstavnici Ministarstva poljoprivrede savetuju im da se dobro pripreme ukoliko žele da konkurišu.

Na sastanku predstavnika udruženja malinara iz svih delova Srbije sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, kao i predstavnicima Ministarstva trgovine, dogovoreno je da se do 15. februara formira Nacionalni savet za malinu, koji bi se bavio svim problemima vezanim za proizvodnju i izvoz tog voća.

Nesređeni katastri nepokretnosti, posebno na jugu Srbije, prave probleme lokalnim samoupravama koje do 31. marta treba da donesu godišnji program davanja državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup. O tome je raspravljao i skupštinski pododbor za praćenje stanja u poljoprivredi u nerazvijenim područjima.

Zbog prošlogodišnje suše, stočari u selima ispod Beljanice muku muče sa hranom za stoku.

 Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије