Obrati pažnju!

Da li pušač koji dobije rak pluća treba da plaća deo svog lečenja?

Čovek koji ima narušeno zdravlje ili pati od neke ozbiljne bolesti računa na pomoć i zaštitu unutar državnog sistema. Tome, između ostalog, služe pare građana koje idu u RFZO ili se kroz druge poreze slivaju u budžete za lekove, osoblje, opremu, podršku i zdravstvenu zaštitu. Ipak, stvarnost nas često razuveri da je takav sistem uvek funkcionalan. Teška etička dilema je pred celim svetom u 21. veku: treba li od ljudi koji svesno degradiraju svoje zdravlje onda očekivati da deo lečenja plate sami? Predrag Slijepčević, predsednik udruženja pacijenata za pomoć obolelim od akutnih leukemija „Leuka” podseća da se takvi planovi već nalaze u (još neusvojenim) nacrtima zakona, a čućete njegove argumente zašto je to nedopustivo. O tome koji je stav lekarske struke o prevenciji, efikasnom lečenju, ali i ovom dubokom etičkom pitanju, pričala je epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević iz Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut”.

U nastavku emisije predlažemo kulturne događaje, svirke i koncerte koje možete posetiti ovih dana. Slušaćemo pesme nekoliko muzičara rođenih na današnji dan i albuma koji obeležavaju godišnjicu objavljivanja. Tu je i pola sata pesama samo iz Srbije i regiona, noviteti sa top lista, priče o pesmama i naš reporter sa aktuelnim gradskim informacijama.

Voditelj: Kruna Pintarić

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво