Najviše beba dobilo imena Dunja i Luka – ko se još našao na listi najpopularnijih

Najpopularnije žensko ime u Srbiji dato bebama od 2011. do 2022. godine bilo je Dunja, dok su dečaci rođeni u istom periodu najčešće dobijali ime Luka, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Na drugom mestu na listi najpopularnijih imena među dečacima rođenim od 2011. do 2022. godine u Srbiji je Lazar, a zatim slede Stefan, Nikola i Aleksa, objavljeno je u publikaciji „Najčešća imena i prezimena".

Kada je reč o devojčicama, pored Dunja, u Srbiji se najviše rodilo Sofija, Milica, Sara i Nikolina.

U glavnom gradu bebama ženskog pola najčešće su davana imena Sofija, Dunja, Lena, Sara i Milica. Dok su među dečacima rođenim u Beogradu najpopularnija imena bila: Luka, Lazar, Stefan, Vuk i Filip.

U Novom Sadu je najviše devojčica na rođenju dobilo ime Sofija, Milica, Dunja, Sara ili Teodora. A kada je reč o dečacima, to su Luka, Stefan, Lazar, Nikola i Vuk.

Najčešće među devojčicama rođenim u Nišu su Sofija, Dunja, Lena, Mila i Nikolina, dok su među dečacima u tom gradu najpopularnija imena Luka, Vasilije, Lazar, Vuk i Mihajlo.

Među kombinacijama imena i prezimena najčešći u Srbiji su Jelena Jovanović i Dragan Jovanović. Na drugom mestu su Milica Jovanović i Zoran Jovanović, a zatim slede Marija Jovanović i Aleksandar Jovanović.

Na četvrtom mestu najčešće kombinacije imena i prezimena su Milica Petrović i Nikola Jovanović, a peto mesto su zauzeli Jelena Petrović i Milan Jovanović, pokazuje najnoviji izneštaj Republičkog zavoda za statistiku.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво