Читај ми!

Amerikanac od kompanije dobio 450.000 dolara odštete – slavili mu rođendan bez njegove dozvole

Muškarac iz Kentakija tužio je kompaniju u kojoj je zaposlen, jer je poslodavac ignorisao zahtev da se njegov rođendan ne slavi u kompaniji. Razlog je opravdan jer Kevin Berling pati od anksioznog poremećaja. Od kompanije je dobio odštetu od 450.000 dolara zbog zanemarivanja molbe i održavanja proslave.

Medicinska laboratorija „Gravity Diagnostics", ignorisala je zahtev svog zaposlenog Kevina Berlinga da se njegov rođendan ne slavi. Prema rečima Tonija Bučera, Berlingovog advokata, zaposleni je razgovarao sa organizatorom rođendanske proslave, ali je „osoba koja je bila odgovorna za rođendanske zabave i sa kojom je razgovarao potpuno zaboravila na njegov zahtev".

Kompanija je priredila zabavu Kevinu Berlingu na kojoj je on doživeo anksiozni napad panike. Morao je da ode do svog automobila, da vežba tehnike disanja, pojede svoj ručak i pošalje poruku svom menadžeru sa obaveštenjem da je njegov zahtev ignorisan.

Sutradan su ga na poslu kritikovali zbog njegove reakcije na proslavu u čast njegovog rođendana, pa je Kevin Berling podneo tužbu protiv kompanije.

Na poslu su saradnici tražili od Berlinga da prestane da koristi mehanizme za suočavanje „zagrli samog sebe".

Prema tužbi, „ovaj sukob je izazvao još jedan napad panike i Kevin je izbačen s posla"

Berling se izvinio, ali je naveo da je od kompanije sa tri dana zakašnjenja dobio mejl u kome mu je otkazana saradnja".

Na osnovu sudskih dokumenata Berlingu je dodeljeno 450.000 dolara na ime odštete. 120.000 dolara zbog izgubljenih plata i beneficija, 30.000 dolara za buduće izgubljene plate i beneficije, 300.000 za prošli, sadašnji i budući mentalni bol i patnju, sramotu i poniženje, kao i gubitak samopoštovanja.

 U saopštenju, sudija okružnog suda u Kentonu, Patriša Sem je rekla da je Berling „bio u stanju da obavlja osnovne funkcije svog posla sa ili bez razumnih prilagođavanja", ali je „pretrpeo neprijatnosti prilikom zaposlenja zbog svog invaliditeta".

Džuli Brazil, glavni operativni direktor kompanije „Gravity Diagnostics", istakla je da je presuda ozbiljan presedan za poslodavce i zaposlene, da je svaki drugi oblik zabave na radnom mestu dozvoljen, osim ako se ne dogodi fizičko nasilje.

„Kao poslodavac koji stavlja bezbednost naših zaposlenih na prvo mesto, imamo politiku nulte tolerancije i ostajemo pri našoj odluci da otpustimo zaposlenog zbog njegovog kršenja naše politike nasilja na radnom mestu. Moji zaposleni u ovom slučaju bili su žrtve", istakla je menadžerka kompanije Džuli Brazil.

четвртак, 25. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару