Novi oblik „toblerona“, mušterije traže stare trouglove nazad!

Odluka kompanije „Mondelez internešenel“ da poveća prostor između čuvenih trouglova na „toblerone“ čokoladama iznervirala je mušterije u Velikoj Britaniji, koje kažu da im se uopšte ne sviđa novi oblik i da žele „svoje trouglove nazad“.

Mnogi obožavaoci opisali su potez kao pogrešan, glup i nepotreban. Kompanija „Mondelez“ se pravda povećanjem cene sastojaka, pa je zbog toga bila primorana da smanji gramažu čokoladica od 400 i 170 grama ili da poveća njihovu cenu.

Povećanjem prostora između trouglova kompanija je čokoladice od 400 smanjila na 360, a one od 170 na 150 grama.

„Odlučili smo da promenimo oblik kako bismo zadržali istu cenu za mušterije“, objasnili su svoj potez iz „Mondeleza“.

Kompanija je takođe negirala tvrdnje da je povećanje cene, odnosno smanjivanje gramaže, uslovljeno Bregzitom, ali je priznala da to svakako nije pomoglo.

„Prvo Bregzit, a sada ovo“, našalio se komičar Riki Džervejs. 

Međutim, obožavaoci čuvenog slatkiša kažu da su izmene, uprkos povećanju cena sastojaka, potpuno nepotrebne.

„Razumem logiku u smanjivanju gramaže, ali zašto toliki prostor između trouglova? Mislim da izgleda glupo. Mogli su samo da skrate tablu i zadrže originalni dizajn“, komentar je Lija Jarkera.

Filip Džozef kaže da se mnogi uživaoci osećaju izdano, jer kada je kupe, očekuju normalnu čokoladicu, a u stvari dobijaju polovinu.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. април 2025.
16° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом