Читај ми!

Transfer godine u tehnološkom svetu – Sem Altman u Majkrosoftu predvodi tim za naprednu veštačku inteligenciju

U iznenađujuće brzom transferu, poput prvog pika na draftu NBA lige, „Majkrosoft“ je doveo nedavno otpuštenog Sema Altmana, čoveka odgovornog za razvoj ChatGPT-ja, da predvodi napredni istraživački tim za veštačku inteligenciju.

Tek nekoliko dana nakon što je otpušten iz kompanije „OpenAI“, Sem Altman prešao je u „Majkrosoft“ da predvodi napredni istraživački tim za veštačku inteligenciju (VI).

Iznenađenje je utoliko veće jer je Altman jutros bio na sastanku u svojoj bivšoj firmi, pa su postojale glasine da će „OpenAI“, zbog brojnih kritika, pokušati da postigne neki dogovor sa Altmanom o mogućem nastavku saradnje.

Izvršni direktor „Majkrosofta“ Satja Nadela objavio je vest i da će Greg Brokman, bivši direktor kompanije „OpenAI“ koji je dao otkaz kada je odbor otpustio Altmana, takođe preći da radi kod njih.

Vest o prelasku potvrdio je i sam Altman, napisavši na mreži Iks: „Misija se nastavlja.“

„Majkrosoft“ je ogromni i ključni investitor u „OpenAI“, a Nadela kaže da se nada dobroj saradnji sa tom kompanijom pod novim vođstvom Emeta Šira, koji je posle Altmana postavljen na mesto izvršnog direktora.

Ostajemo posvećeni našem partnerstvu sa ‘OpenAI’, ali smo izuzetno uzbuđeni da objavimo vest da će se Sem Altman, zajedno sa kolegama, pridružiti ‘Majkrosoftu’ i predvoditi novi napredni istraživački tim za VI“, istakao je Nadela na mreži Iks.

Mnogi analitičari komentarišu vest kao veliku pobedu za „Majkrosoft“.

„Nadela igra trodimenzionalni šah, dok svi ostali igraju dame. Ovo je velika pobeda za Majkrosoft i veoma loša vest za Envidiju [Nvidia] i Gugl“, ističe tržišni analitičar Džesi Koen.

четвртак, 23. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара