„Negativ“, „Brkovi“, Nikola Vranjković, „Elemental“, „Zoster“ na „Bir festu“

Više od 100 domaćih i stranih bendova nastupiće na četiri bine ovogodišnjeg „Beogradskog bir festa“, a među njima će biti „Negativ“, „Brkovi“, Nikola Vranjković, „Elemental“, „Zoster“...

Grupa „Negativ“ se, posle pet godina pauze, na velika vrata vraća na muzičku scenu Srbije. Na „Bir festu“ nastupaju po treći put, a poslednji put su na Glavnoj bini svirali pre osam godina.

Ivana Peters važi za najbolji vokal na srpskoj muzičkoj sceni, a pesme „Negativa“ su buntovne i nabijene energijom koja će u petak 16. avgusta zapaliti Ušće.

„Dve decenije zvuči kao jedan ogroman period, ali meni deluje kao da smo juče bili u malom podrumu 1999. i svirali dok je trajala vazdušna opasnost. Možda smo mogli bolje, možda više ili drugačije, ali smo bili iskreni u tome što smo svirali. Jedan od omiljenih festivala je baš 'Bir fest', koji okuplja ogromnu i vernu publiku. Ta energija će nam biti dodatni vetar u leđa da se ponovo srećemo sa našim fanovima češće i da podelimo sa njima neke nove pesme i stihove“, istakla je Ivana Peters.

„Brkovi“ već 15 godina svoju popularnost grade muzikom koju nazivaju „turbopunkfolkvelnes i spa“. Od lokalnog benda su prerasli u jedan od najtraženijih bendova u regionu, jer je svaki njihov nastup drugačiji i beskompromisan, a u svojim hitovima na duhovit način spajaju turbofolk sa rokom i hevi metalom.

Za „Brkove“ je „Bir fest“ jedan od omiljenih festivala.

„Kada smo prošli put nastupali na 'Bir festu' organizator je rekao da je naš nastup bio jedan od najzapaženijih. Osim toga, oboren je i rekord u posećenosti festivala. Te večeri na Ušću nas je pratilo 126.000 ljudi. Nikada nećemo zaboraviti tu noć. Nadam se da će i ovog puta biti jednako veličanstveno. Daćemo sve od sebe. Jedva čekamo 16. avgust“, kaže Šamso 69.

Poslednjeg dana festivala na glavnoj bini će nastupiti još jedan bend iz Hrvatske, koji beogradska publika izuzetno voli – „Elemental“.

Najbolji „element“ njihovog stvaralaštva je iskrenost i potreba da ukažu na to da svi mladi ljudi sa ovih prostora imaju iste probleme i da je potrebno da se povežu, poštuju i cene, što su od prvog dana postulati i „Bir festa“.

„Jedva čekamo povratak na 'Bir fest' u Beogradu. Svirali smo pre nekoliko godina i baš nam se urezalo u sećanje - ispred nas more ljudi, ogromna pozornica, sjajan razglas i puno pozitive! Takvi se nastupi ne zaboravljaju. Vidimo se uskoro ponovo, Beograde“, rekla je Remi Priselac.

I ove godine će se, pored Glavne bine, koncerti uporedo odvijati i na „Alternativ“ bini, na kojoj će nastupiti takođe sjajni bendovi.

U četvrtak 15. avgusta nastupiće Nikola Vranjković, koji važi za muzičkog genijalca. Nikola svojom muzikom prevazilazi granice prostora i vremena, a njegov poslednji album Veronautika je po glasovima radijskih slušalaca proglašen za najbolji album 2017. godine.

Tačno u ponoć u subotu 17. avgusta na „Alernativ“ bini će nastupiti mostarski rege bend „Zoster“. Svojom muzikom bend prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, što najbolje iskazuju kroz rege i pop muziku.

Stotine hiljada posetilaca će i ove godine okupirati Ušće i pet dana se provoditi na najboljim rok koncertima u regionu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво