Читај ми!

Момировић: Завршетак деонице Нови Београд – Сурчин до краја године

Убрзано се ради на деоници пута Нови Београд – Сурчин, дужине 7,9 километара, која је главна веза Београда са ауто-путем "Милош Велики". Министар Томислав Момировић каже за РТС да ће она бити готова до краја године. Паралелно с тим послом, интензивни су радови и на завршетку деонице обилазнице око Београда код Бубањ потока, која ће, како је најавио министар, бити завршена до марта 2023.

На деоници Нови Београд – Сурчин урађени су први и други слој асфлата, као и завршни слојеви испод пешачких и бициклистичких стаза. Сада се постављају хабајући слој асфалта и стубови расвете, као и заштитна ограда. Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић каже да ће ова деоница бити завршена до краја године.

Момировић је за Дневник РТС-а рекао да је рок у којем би требало да се заврши овај пројекат – до краја децембра, те да се ради на томе да сви радови до тада буду завршени.

"Сваки дан овде ради од 300 радника, више од 200 јединица механизације. На добром смо путу да испунимо тај рок, уколико буде кашњења реч је о недељама", рекао је министар и додао да ће ово бити најбржа веза западне Србије са Београдом.

Напомиње да посао отежава то што је ово и градска саобраћајница, пa се раде и пешачке и бициклистичке стазе, али да је реч о веома важној деоници за Нови Београд и Бежанијску косу.

"Тек када завршимо ову саобраћајницу, са петљом Сурчин 1, ово ће бити једна модерна, урбана зона. Веза Сурчина са будућим националним стадионом, са Новим Београдом, и наравно са градом Београдом", рекао је Момировић изневши став да ће због ове деонице да скочи вредност некретнина у овом делу града.

Завршетак обилазницу у марту 2023. 

Министар је рекао и да су максимално убрзани радови на обилазници око Београда, како би деоница до Бубањ потока била готова у марту идуће године. Очекује да тај пројекат, који је, напомиње, стар 30 година, буде завршен без иједног дана кашњења.

План је да у наредној фази буде изграђена деоница од Бубањ потока до Винче и Панчева, а Момировић каже да је већ започета фаза израде идејног пројекта.

"Од следећег лета милиони аутомобила више неће пролазити кроз центар Београда, имаће квалитетну обилазницу и ослободићемо градске саобраћајнице", рекао је Момировић.

Указао је на то да је ситуација у свету гора него икада пре, а да се у тако тешким условима у Србији ради на 10 ауто-путева и брзих саобраћајница, те да ниједан радник није повучен са градилишта.

"Цела Европа зауставља све јавне инвестиције, а ми и даље успевамо да издржимо на свим пројектима", рекао је Момировић.

Додао је да ће до краја године бити пуштен део од Крушевца до Коридора 10, а у наредних годину дана деоница Ваљево–Лајковац. Додаје да се ради и на деоници Ниш–Приштина, на Дунавској магистрали, на Моравском коридору, као и на пројекту брзе пруге од Новог Сада ка Суботици. 

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво