"Na pola puta", susret pisaca u Užicu

Počinje književni susret pisaca "Na pola puta". Tokom četiri dana, Užice će ugostiti pisce iz Srbije, BiH i Hrvatske, među kojima i one koji žive i stvaraju van Balkana.

Užice je domaćin četvrtog književnog susreta "Na pola puta", a pisci od Sarajeva do Beograda biće gosti ovog grada.

Tokom četiri dana, u amfiteatru Užičke gimnazije dvanaest pisaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, predstaviće se publici.

Među njima ima i onih koji žive i stvaraju van Balkana.

Organizator susreta je Užička gimnazija, u saradnji sa Narodnim pozorištem, Umetničkom školom i OŠ „Nada Matić", a grad je kao pokrovitelj izdvojio 257.000 dinara.

Simboličnog naziva „Na pola puta", susret ukazuje da je Užice podjednako udaljeno od Sarajeva i Beograda, a inicirali su ga Ružica Marjanović, profesorka književnosti u Užičkoj gimnaziji i Nenad Veličković, pisac iz Sarajeva, kako bi mladima približili dobru literaturu i ponudili im mogućnost da upoznaju zajedničke kulturne vrednosti i specifičnost regiona.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 15. sep 2012, 15:43) - Danijela [neregistrovani]

uzicanka

Postovani,
Upravo sam saznala da ste vi poreklom iz mog kraja, a najzanimljivije od svega je to sto sada izucavamo Vasa dela na Filoloskom fakultetu u Beogradu.
Puno pozdrava od studentkinje iz Beograda!

(ponedeljak, 13. apr 2009, 23:17) - anonymous Negovan Rajic [neregistrovani]

koreni

Zao mi je da nisam znao ranije za ovaj skup. Da sam znao poslao bih nesto iz moje knjizevne radionice jer su moji koreni u Uzicu, tanije receno na Zabuciju gde se i danas jedan deo zove Rajcevina. Zelim uspeha celom skupu i pozdravljam organizatore Gospodju Ruzicu Marjanovic i ostale.

Prijateljski
Negovan Rajic
Kanada