Лепота драгог камења и минерала на сликарском платну

У Галерији УЛУС-а отворена је самостална изложба слика "Минерали Сопство" Драгане Тодоровић Скорић. Излагала је на 70 колективних изложби, и ван Србије.

Простор галерије оплеменила су уља на платну уметнице која не само да воли, већ и успева да лепоту коју проналази и диви јој се, кичицом и бојом пренесе на слике кроз цуклисе и цртеже посвећене камену или минералима.

"Она је на нашој ликовној сцени присутна од средине деведесетих, односно од 1994. када је имала прву самосталну изложбу. Како и сама истиче, овај циклус се надовезује на досадашње стваралаштво.То потврђује наравно тезу да је она сликар континуитета, односно да се та њена доследност у ликовном рукопису може пратити од тих њених професионалних почетака до данас", напомиње кустос Оливера Вукотић.

Ту је и лепота полудрагог камена и окмењених остатака преко минерала све до седефних површина.

"Кад зађете у тај свет минерала, просто се изненадите колико ту лепоте има. У једном минералу можете наћи цвет, можете наћи облик дијаманта, можете наћи готове пејазаже. Ево сада ми падају на памет некакви ћилибари који унутар своје композиције имају некакве готово источњачке пределе. Све то је мени било фасцинантно да направим ову изложбу", наводи сликар Драгана Тодоровић Скорић.

Поставку "Минерали Сопство" Београђанке Драгане Тодоровић Скорић, која је и дипломирала и магистрирала на Факултету ликовних уметности у класи професора Момчила Антоновића, можете разгледати до 19. фебруара.

број коментара 0 пошаљи коментар