Музеји широм Србије отворили врата

У 47 градова и места Србије и на 62 локације у Београду са више од 500 различитих садржаја музеји су отворили врата публици у 15. Ноћи музеја.

Галерија УЛУС-а, Уметнички павиљон "Цвијета Зузорић", Југословенска кинотека, кућа Вељковић, Музеј Јована Цвијића, Римски бунар били су пуни посетилаца који су одлучили да проведу суботу вече обилазећи неке од шездесетак локација у Београду у оквиру "Ноћи музеја".

Са посебном пажњом осмишљена је и Дечја тура за најмлађе посетиоце да на занимљив начин ушетају у свет културе и уметности. 

Локације су груписане у седам градских зона и осам различитих тематских тура, како би сви посетиоци могли на што једноставнији начин да се снађу кроз овогодишњу Ноћ музеја и да у зависности од својих афинитета уживају у богатом програму.

Посебно је осмишљен и сервис Моја стаза који посетиоцима омогућава осмишљавање јединствених тура са одабраним садржајима.

У години у којој Телевизија Србије и Радио Београд 2 обележавају 60 година постојања посредством телевизијске слике и радијске речи, РТС у Ноћи музеја посетиоцима нуди разноврстан и занимљив програм.

У Танјугу бројни посетиоци имају прилику да погледају изложбу фотографија "На крилима победе - Ново доба нова дела", на којој је приказан део богате фото архиве од око 3,5 милиона негатива. 

"Ноћ музеја" и разноврстан програм напунили су музеје у Јагодини и Ћуприји, а добру посету имају и музеј у Параћину и Природњачки центар Србије у Свилајнцу. 

Манифестација се одржава под покровитељством Делегације Европске уније у Србији и представља јединствен културни спектакл у више од 120 градова широм света, међу којима је од 2005. године и Београд.

број коментара 0 пошаљи коментар