Представа "Двеста", пет прича о српској породици

У Књажевско-српском театру у Крагујевцу биће одиграна представа "Двеста". Симболично, игра се на 200. годишњицу од стварања модерне српске државе и проглашења Крагујевца за престоницу.

После вишемесечног рада последње припреме пред излазак на сцену. Заиграће скоро цео глумачки ансамбл најстаријег српског позоришта, многобројни статисти.

Радник, криминалац, политичар, злочинац и дете, пет су прича у једној представи о српској породици, о нама, у последња два века.

"Има ту питање и крви и историје, црвене боје у комунистичком покрету, разни преврати, крвопролиће, а најбоље од свега што мислим да представа нуди доста духовитости, хумора", рекао је Јовица Павић, режисер.

Ликови су под маскама. Немају имена. Представа говори о нама пре и данас, кроз историју о будућности.

Глумица Јасмина Димитријевић каже да представа говори о трагично-комичној критици свих друштвених структура која гледаоца не баца у некакво безнађе, делује катарзично на гледаоца.

Четврта премијера у Књажевако-српском театру ове године, представа "Двеста" постављена је као метафизички театар покрета, ибијевска фарса, гротеска.

"У свим сегментима позоришног стваралаштва она је негде искорак, то смо заправо хтели, хтели смо да она буде тест за нас и надамо се да ћемо тај тест успешно положити", рекао је Милош Крстовић, директор Књажевско-српског тратра.

Пут кроз историју завршавају деца. Она не носе маске, јер су будућност и нада да неће поновити грешке предака.

број коментара 0 пошаљи коментар