Канцеларија за сарадњу са Руском Федерацијом у Ужицу

У Ужицу је отворена Канцеларија за сарадњу са Руском Федерацијом, са циљем развоја привредне сарадње и подршке привредницима Златиборског округа у наступу на руском тржишту. Канцеларију је отворио амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин, а потписан је и споразум о сарадњи Града Ужица и Руског дома у Београду.

Привредници Златиборског округа, у овој канцеларији добиће подршку, могућност ефикасније промоције својих производа и заједничког наступа на руском тржишту.

Канцеларија је нови институционални оквир сарадње који отвара могућности за извоз производа Златиборског округа и, посебно, директне сарадње са регионима.

За компаније попут "Златиборца", "Јединства" и ужичких "Путева", које су већ деценијама на руском тржишту и имају велики углед и поверење инвеститора, како су потврдили званичници Русије, отварају се могућности за нове послове, поготово на Криму и у Јарославској области.

Унапређење сарадње могуће је, уз грађевинарство, и у области металске и прехрамбене индустрије, туризма.

Ужице је данас потписало и меморандум о привредној срадњи са Јарославском облашћу и о сарадњи са Руским домом у Београду.

На меморандум о културној сарадњи са Руским домом, најлепши печат ставила је, синоћним концертом за Ужичане, "Руска ренесанса", ансамбл престижне руске Музичке академије "Гнесин".

rts.uzice@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар