Читај ми!

Сећање на страдале у Малом Орашју и Дубони сутра у Равном Гају

Сутра је и годишњица масовног убиства у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца. У том злочину убијено је деветоро младих, а рањено дванаест. Како ће изгледати сутрашњи дан - Ане Пендић Станковић.

Породице, приљатељи и грађани, окупиће се на месту страдања шесторице младића, Равном Гају. Недалеко од тог места, на терену ФК Равни Гај, одржаће се комеморативни програм који почиње у 11 часова. Биће приказан получасовни документарни филм под називом „Небеска дружина", одржаће и се рецитал, а након тога и меморијални турнир у фудбалу. Турнир ће бити хуманитарног карактера.

Да подсетимо, 4.маја, прошле године, нешто после 22 часа и 30 минута , на Равном Гају у Малом Орашју, убијени су Немања Стевановић, Лазар Миловановић, Марко Митровић, Александар Миловановић, Никола Милић. Неколико минута касније, у суседном селу, Дубони, убијени су Милан и Кристина Панић и Далибор Тодоровић. Тешко рањени Петар Митровић из Малог Орашја, преминуо је педесет дана касније у болници. За масовно убиство, окривљен је Урош Блажић. Он се оптужницом, терети да је из аутоматске пушке и пиштоља, убио 9, а ранио 12 особа. Више јавно тужилаштво у Смедереву, предложило је максималну казну затвора од 20 година за Блажића. Апелациони суд у Београду потврдио је оптужницу, а припремно рошчиште пред почетак суђења, заказано је за 23. мај у Вишем суду у Смедереву.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара