Вехабије из БиХ позивају у џихад у Сирију

Објављен нови снимак наводних вехабија из БиХ који учествују у сукобима у Сирији против режима Башара ел Асада и које позивају омладину да им се придужи у "џихаду на Алаховом путу", преноси портал Klix.ba.

На интернету је објављен још један снимак вехабија, наводно из Босне и Херцеговине, који учествују у сукобима у Сирији против режима Башара ел Асада и који позивају омладину да им се придужи у "џихаду на Алаховом путу", пренео је сарајевски портал Klix.ba.

"Позивам омладину да се одазове џихаду на Алаховом путу, јер би препричавање прича које су дошле до наших ушију о злостављању и силовању муслиманки заиста би трајало сатима", рекао је један од тројице мушкараца на снимку.

Он је причао и о злостављању муслимана у нади, како је истакао, да ће та прича "преокренути срца муслимана и довести их у џихад на Алаховом путу", пренео је портал Klix.ba.

Маскирани мушкарац на снимку позива муслимане да се врате вери истичући да је "вера џихад на Алаховом путу и да нису пред Алахом исти они који се боре и они који седе".

Како се подсећа, поједини медији су недавно објавили да је у БиХ све више припадника вехабијског покрета који долазе с намером да ангажују "џихадисте" за рат у Сирији. У БиХ улазе нелегално, а ангажују вехабије из те земље, из Санџака и са Косова.

Недавно је објављено и да је вечина "ратника" из БиХ део злогласног фронта Ал Нусра, који Сједињене Америчке Државе повезују с терористичком организацијом Ал Каида.

број коментара 14 Пошаљи коментар
(недеља, 25. авг 2013, 18:20) - Воронцов [нерегистровани]

Ре ; Вехабије

Шта вас је брига да ли су они муслимани или нису. Свако треба само да проповеда своју веру, а туђу да уопште не помиње јер је то неузаустављиви процес сукобљавања.Сав проблем лежи у оним људима који хоће рећи да је једино њихова вера права , а ко тако не мисли одмах је њихов непријатељ.Таква нетолеранција доноси сва зла укључујући и ратове.

(недеља, 25. авг 2013, 10:54) - крајишник [нерегистровани]

није проблем сирија

није проблем сирија и што вехабије делујуи тамо,проблем је република српска,у која их је препуна,и слободно дјелују... а полиција служи да чува додика и пулене око њега...

(недеља, 25. авг 2013, 09:58) - anonymous [нерегистровани]

Niko...

...osim onih koji te brane, nema pravo niti moze da ti sudi.
BiH nije branila gradjansku niti bilo kakvu drzavu, nego - religiju Islam, kao sto su Srbi branili Pravosla lje, Hrvati Katolicanstvo i norralno da su baniocima takvih ideoloskih dokrina krivi svi drugi osim njih.

(недеља, 25. авг 2013, 00:02) - anonymous [нерегистровани]

ludnica

Pa kad već mislite da ste na pravom putu zašto prekrivate lica? Koliko naplaćujete taj vaš put sa džihada?

(субота, 24. авг 2013, 23:37) - Dalibor [нерегистровани]

Ti

Si jadan i čemeran,udari se u glavu malo!!

(субота, 24. авг 2013, 22:40) - Srđan [нерегистровани]

Svaka cast

Svaka ti cast prepametan si... Isto mislimo

(субота, 24. авг 2013, 21:04) - Automedont [нерегистровани]

Sprdnja

Ovo je isto kao kad bi se pojavili neki maskirani likovi, objavili da su militantno krilo recimo Obraza i pozvali srpsku omladinu da im se pridruze u borbi protiv kosovskih Srba. Ko se od Bosnjaka primi na ove americke klovnove stvarno je lagano retardiran.

(субота, 24. авг 2013, 20:42) - anonymous [нерегистровани]

Semokratia

Samo idite... Takvi i trebaju da odu odavde.

(субота, 24. авг 2013, 20:30) - anonymous [нерегистровани]

Strašno

Strašno je to koja je ovo obmana. Pa ove takozvane vehabije direktno ratuju za interese imperijalističke USA i to upravo protiv interesa muslimana bilo da su oni šiti ili suniti. Iza vehabija direktno stoji CIA. Uostalom ko drugi može tek tako da vrši regrutaciju terorista po svetu osim CIA.

(субота, 24. авг 2013, 20:15) - Tahir [нерегистровани]

Bosna zemlja meraka

Jarane ba, dosta je omladini Bosne ratova, mi hocemo da zivimo, da cugamo, da jurimeo trijebe, da radimo.