Уметност интерпретације

Представљамо хорнисткињу Анеке Скот, водећу извођачицу на историјским хорнама. Она ће одсвирати композиције Шарла Гуноа и Жозеф-Емила Мајфреда.

Скот је студије хорне започела на Краљевској музичкој академији у Лондону, а онда је специјализовала историјско извођење у Француској и Холандији. Она је прва хорнисткиња у неколико водећих ансамбла посвећених раној музици попут Револуционарног и романтичног оркестра и Енглеских барокних солиста, ансамбла Пигмалион, Оркестра Сикстин, Дандин консорта.

У својој солистичкој каријери Анеке Скот изводи широки репертоар виртуозних дела писаних за хорну у протекла три века. Њена експертиза и умеће омогућили су да се хорна чује на другачији начин - као равноправан солистички инструмент. Такође, она је први пут у модерној епохи извела многа дела за ране облике хорне, посебно се фокусирајући на француски репертоар. Анеке Скот се бави музиколошким истраживачким радом, као и едукацијом нових генерација хорниста на водећим музичким образовним инситуцијама Европе.

Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво