Уметност интерпретације

Представљамо хорнисткињу Анеке Скот, водећу извођачицу на историјским хорнама. Она ће одсвирати композиције Шарла Гуноа и Жозеф-Емила Мајфреда.

Скот је студије хорне започела на Краљевској музичкој академији у Лондону, а онда је специјализовала историјско извођење у Француској и Холандији. Она је прва хорнисткиња у неколико водећих ансамбла посвећених раној музици попут Револуционарног и романтичног оркестра и Енглеских барокних солиста, ансамбла Пигмалион, Оркестра Сикстин, Дандин консорта.

У својој солистичкој каријери Анеке Скот изводи широки репертоар виртуозних дела писаних за хорну у протекла три века. Њена експертиза и умеће омогућили су да се хорна чује на другачији начин - као равноправан солистички инструмент. Такође, она је први пут у модерној епохи извела многа дела за ране облике хорне, посебно се фокусирајући на француски репертоар. Анеке Скот се бави музиколошким истраживачким радом, као и едукацијом нових генерација хорниста на водећим музичким образовним инситуцијама Европе.

Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се